bescottish
Bevezető

Üdvözlök mindenkit a Be scottish nevet viselő oldalon!
Sokat gondolkoztam azon, hogy létrehozzak-e egy olyan blogot, ahol a skóciai életemről (is) írok, és végül döntésre jutottam. (: Remélem szolgálhatok néhány érdekességgel, hogy milyen lehet Skócia egy részén élni és dolgozni (:

A blog szerkesztője egy huszas éveiben járó debreceni lány, aki ugyan a legfiatalabb ezen a munkahelyen, de igyekszik mindent kihozni magából (:


 
Társalgó
 
Partnerek

Lorie | Cee | JiMin | Vivi | Dodich

 
Add le a voksod
Lezárt szavazások
 
Oldal infók

Szerkesztő: Manó
Oldal témája: Blog, ajánlók
Nyitás: 2015.07.31.
Css sablonkód: a Sam and Aemy Design

 
Látogatók
Indulás: 2015-07-31
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Css

A design a Sam and Aemy Design munkája!

 
Egyéb kódok
 
Főoldal

Főnökváltás, avagy

2018.10.07. 18:21, Manó

Már kb 2 hónapja tudjuk, hogy a takarítós főnökünk felmondott és el fog menni. Én ekkor már tudtam ki fog jönni helyette...

Nos, míg drága és szeretett éttermes managerem kb 2 hete befejezte munkáját az étteremben és elment holidayre, hogy utána egy másik Accomos village-ben elkezdje holnap a tréningjét, addig drága hangos sötétbőrű houskeeperem ma hagyta el végleg pozícióját.

Na de, mi is zajlik: egyik intake után hullafáradtan lezuttyantam a housekeeper asztalhoz, hogy ha bejön valami meló, közel legyek (a kulcsokhoz meg mindenhez) és akkor közli velem a housekeeper, hogy "Jön ide a főnököd", itt mondtam, hogy én ezt már tudom, beszélgettem is vele erről, izgatott stb. Azóta persze folyamatosan kaptam a kérdéseket mindkét féltől: milyenek az órák odaát Accomon; hogy van a főnököm az étteremben stb. Meg persze kaptam a pletyiket agyba-főbe, úgyhogy egyik este 5 szoba után még egyszer sikerült lesokkolniuk...
És a legnagyobb dolog, amit nem fogok megérteni sosem: ugye a Seaside/Lagoon bay-re kapunk új housekeepert, viszont akkor miért a Fairgroundon kapja a tréninget... A két village teljesen különbözik, teljesen másak a szobák, teljesen más alapon működik. Úgyhogy most kaptni fog egy tréninget, ami hangyakaki lesz ahhoz képest, amivel majd szembesülni fog, amikor majd végre átjön hozzánk.

Addig persze lesz itt egy kis káosz, hiszen az a Housekeeper Assistantünk, aki tudott is valamit (meg értette mit csinál) másfél hete elment és most van egy emberünk, aki lehet, hogy eddig Leader volt, de még ő is tanul egy csomó dolgot.

Szóval érdekes lesz a következő pár nap/hét a takarítós részen, hiszen mindenki közül egyedül én ismerem az új Housekeepert (és ő is csak engem ismer ott), úgyhogy míg mindenki más kételkedik (nagyon kételkedik), én úgy vagyok vele, hogy baromi nehéz lesz neki, de tudom, hogy megfogja tudni csinálni (:

Vissza a káoszba

2018.10.03. 12:35, Manó

Nos, szeptember 20.-án ugye visszajöttem, keveset dolgoztam és sokat aludtam, köszönhetően az extra szabadnapoknak az étteremből és annak, hogy lusta voltam beírni magam Accomra szervízelni. Na mindegy...
Azóta visszatértem az étterembe is, pont egy felnőtt hétvégén, kiakadtam párszor (és nem a vendégeket, mert ők kivételesen baromi jófejek voltak), úgyhogy itt vagyok, ragyogok. :D

Igazából olyan sok minden nem történt: bementem Accomra takarítani, volt két szabim, megint Accom 3 nap szabi, Accom, étterem, Accom. Viszont múlthét pénteken beraktak mellém egy lengyel srácot, hogy tréningeljem fel. Hát őszintén szólva annyi előnyöm volt belőle, hogy egy órával hamarabb végeztem, mert csak 3 szobában kellett megágyaznom és nem voltak olyan vészesek a szobák... Ugyebár az első szobában megmutattam neki mit hogyan szoktam csinálni (bár jobb lett volna, ha a legelején jön, nem 10-kor, amikor már az előtakarítással kész voltam... de mindegy), az még oké. Aztán pont végeztünk, mikor az egyik Leader elkérte, mert az egyik munkatársam beteg lett. Mikor visszakaptam, már bőven befejeztem a következő szobámat és beküldtem a 3.-ba, hogy akkor ágyazzon, legalább haladunk. Mire ott megágyazott, én kész voltam kb minden mással és elkezdett lézengeni. Na már most, ha összeraknak valakivel - még ha az első nap is azon a részen -, akkor nem ülök le a kanapéra, míg a másik dolgozik (pláne, ha az első nap azon a részen). Aztán elküldtem porszívózni, ami nála úgy működött, hogy leült a már bevetett ágyra és úgy porszívózótt, plusz a folyosón lévő tükörben nézegette magát. És ezzel elvolt bő negyed óráig, amikor igazából a következő szobát kellett volna kezdeni. A másik meg, ahogy letette a porszívót, bement az egyik hálóba és ugyanúgy leült az ágyra... Ekkor már szóltam neki, hogy a saját munkáját teszi tönkre, plusz amugy is mennie kell vissza az irodába.
Hétfőn már kicsit úgy mentem be, hogy legalább most ne kapjam meg - főleg, hogy nem tudtam milyen szobákat hagynak a hétvége után. De egyedül voltam végig, így legalább ellézengtem magamnak - főleg, hogy melgepően jó szobák voltak.

Lassan az étterembe is visszalendülök, bár most összevissza vagyunk ott is, mert hétvégén a Coralban vagyok (remélem most nem raknak be tálcázni, mert múlthéten majdnem leszakadt a karom, éljen a még mindig tartó izomhúzódás), és nem tudom, hogy utána a Coast hogyan lesz nyitva... De igazából már hiányzott az étterem, attól függetlenül, hogy általában ott káromkodok a legtöbbet. Kellenek az ingerek. :D

Igazából ennyi lenne a kis helyzetjelentésem és hamarosan újra jövök (:

Sorozatmaraton 3. rész

2018.10.02. 16:22, Manó
American Horror Story

Hamarosan írok egy blogbejegyzést is, addig viszont elérkezett a Sorozat maraton 3. része és a Halloween-i ajánló első része. Mivel már átléptünk az októberbe és 31.-én ezen a részen eléggé elhíresült a Cukrot vagy csínyt!-el való cukorgyűjtögetés. (:

Na de a sorozat. Nemrég értem be magam az American Horror Story-val egészen a 7. évadig - a mostani évadot megvárom, míg leadják az összes részt.
Magáról a sorozatról: minden évada mást dolgoz fel és mindegyik egyedül is megállja a helyét, viszont a 4. évadtól lehet látni egy kis visszatükrözést - itt kapunk egy kis őrültek házát, az 5.-ben pedig egy gyilkos házat.

Mivel említettem, hogy mindegyik évad más téma, így igazán lehetne külön-külön bejegyzést is írni róluk, ám az mégsem lenne ugyanolyan. Az íróktól szerintem elég kreatív dolog így felépíteni egy sorozatot és még nem is láttam hasonlót.
Ami érdekesség lehet, hogy az évadok többségében változóak a színészek is. talá 5-6 színész van, aki állandó az egész 7 évadon keresztül és még a 8.-ban is szerepelnek.
Vannak ismerőseim, akik ugyanúgy nézik/nézték a sorozatot és  kérdezik, hogy melyik a kedvenc évadot. Őszintén nehezen tudnék válaszolni. Ugyan a 4. és az 5. évadokban vannak hullámok, amiknél azt mondom, hogy ennél a bizonyos pontnál át kellett magam rugdosnom (elsőkörben a 4. évadnál pl abba is hagytam).

Viszont mivel közeleg a Halloween, így a horrorimádók (és nem imádók, viszont szeretnének egy kicsit néha megborzongani) nyugodtan indítsák csak el (:

 

 

Könyvkihívás 29. rész

2018.09.20. 15:41, Manó
Daphne du Maurier - Rebbecca

A könyvet már olvastam egyszer és ugyan sok névvel és borítóval megjelent már, nekem egy filmborítós van meg (az 1940-es változat) A Manderley-i ház asszonnya címmel...

Miről szólt?
Nesztelen ​léptű inasok, pattogó tűz a könyvtár kandallójában, fehér damasztabrosz és ezüstkészlet a teázóasztalon, dédanyák képei a galérián – ez Manderley. De baljósan vöröslő rododendronok és temetőket idéző, sápadtkék hortenziák a kertben, a tenger vészjósló mormolása – ez is Manderley. Szertartásos étkezések, vizitek és vendégfogadások, séták a Boldog-völgyben, és készülődés a jelmezbálra – ennyiből áll Manderley lakóinak élete, legalábbis a cselédség meg a garden party szerencsés meghívottai szemében. Ám a mindvégig névtelen főszereplő, az érzékeny idegrendszerű új úrnő híven beszámol ennek az életnek a fonákjáról is: a titkos bűntudatról, a névtelen szorongásról, a rettegésről, ami ugyanúgy elválaszthatatlan Manderleytől, mint a kényelem és a fényűzés. Mert félelem mérgezi az itt élők lelkét: a fiatalasszony a halálfej arcú Mrs. Danverstől fél, még inkább a halott Rebecca kísértetétől – ám valójában attól retteg, hogy méltatlan lesz Manderleyre, és kiűzetik onnan. Maxim de Winter a bűntett leleplezésétől és a botránytól retteg – de lényegében ő is Manderleyt fél elveszteni, mint ahogy Manderley kedvéért tűrte oly soká, néma cinkosként, egy démoni asszony aljasságait. Sejti-e vajon, hogy – bár az igazságszolgáltatástól megmenekült – végül is ezért kell bűnhődnie, s éppen Manderley lángjainál – s vele együtt az ártatlanoknak is?

Véleményem a könyvről
Mint említettem, egyszer már olvastam, viszont jó volt újra feleleveníteni a történetet.
Ugyebár egy hölgy szemszögéből van megírva a könyv (a nevét nem tudjuk meg), aki társalkodónőként szolgál Mrs Van Hoppernél. Így találkozik Mr de Winterrel, akiről különös történetek járnak, ám a lány mégis belé szeret, majd távozásuk előtt beleegyezik, hogy hozzámegy a jóval idősebb férfihoz.

Ahogy olvasunk tovább, képet kapunk arról, hogyan élnek ők Manderleyben, hogyan nehezedik rájuk Rebecca (az előző Mrs de Winter) halála és hogyan igyekszik Mrs Denvers tönkretenni ezt a házasságot, mivel még mindig rajong Rebeccáért.

Elég érdekes egy történet és őszintén örömmel venném a kezembe egy hűvös/esős napon egy forró teával a kezemben (ami pont úgy jön ki, hogy most utaztam vissza a meleg magyarhonból a hideg és esős angolföldre)... (:

Egy kis blog

2018.09.18. 21:04, Manó

Gondoltam ideje lenne egy kis helyzetjelentés, hiszen nem mostanában írtam rendes blogbejegyzést... (:

Ugyebár még szeptember elején volt egy kis összeülős búcsúztató egy páros munkatársnak, aminek az lett a vége, hogy másnap kavargott a gyomrom és a két éttermes meló között átaludtam a napot (igen, kicsit sok volt :D). Utána 11.én hazarepültem, hiszen elkezdődött a holiday-em és majd 20.-án repülök vissza. Bár a beosztásom jelenleg úgy van, hogy csak 21.-én és 24.-én vagyok beírva, így valószínűleg majd kirándulok egyet.

Most az elmúlt pár napban nagyjából sikerült kipihennem a nyári rohanást, és erre igazán szükségem volt. Említettem szerintem, hogy az elmúlt 3 hónapban alig aludtam és sokat dolgoztam - leginkább augusztusban. Plusz ugye meghúztam egy izmot az alkaromban még valamior júliusban, így egész augusztusban végigszenvedtem. Az elmúlt pár napban még egész jól elvoltam vele és nem akartam letépni az alkarom a fájdalomtól, viszont most megint elkezdett fájdogálni és elkövettem azt a hibát, hogy ösztönösen a jobb kezemmel emeltem fel egy zsugor vizet, majd másnap egy jól megpakolt szatyrot.

Úgyhogy remélem meggyógyul végre, főleg, ha visszamentem melóba, hiszen akkor megint napi szinten használni fogom és emelgetni fogok nehéz dolgokat....

 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |