Bevezető

Üdvözlök mindenkit a BeScottish nevezetű blogomon, melyet 2015 nyarán hoztam létre, miután Skóciában kezdtem el dolgozni. Kisebb-nagyobb megszakításokkal 3 évet tölthettem abban a gyönyörű országban, majd egy kicsit lentebb, Angliába mozdultam, ahol lassan 2 és fél éve vagyok. Őszintén szólva az egyik legjobb dolog, hogy eljuthattam egy olyan országba, ahova már nagyon régóta vágyom. Ugyan minden munkának megvan a maga árnyoldala, de nem lehet minden tökéletes, nemde? (: Ezáltal is igyekszem megosztani veletek a tapasztalataimat, élményeimet és ezenfelül vegyítek bele sok-sok könyves bejegyzést is. Kövessetek figyelemmel! (:

 

Az alábbi linkeken pár támpontot adok, hogy hol találhattok meg, illetve ha bármi kérdésetek van, nyugodtan jelezhetitek felém mind a kommentekben a bejegyzéseknél vagy a lentebb található kis menüben. Jelezzetek bátran (:

Főoldal Oldal Kérdés/Kérés Instagram Goodreads

 
Társalgó
 
Partnerek

Nálam nincs külön Elit és Top csere. Az alábbi oldalakra mindig feljárok, ám ha szeretnél kikerülni, akkor nyugodtan szólj és természetesen kiteszlek (:

Lorie / Cee / Jimin / Vivi / Dodich / AbethAnna / Zara
 
Oldal infók
Szerkesztő: Manó Tárhely: G-Portál
Indulás: 2015.07.31. Kategória: Blog
Köszönet: LindaDesign Tartalom: G-Portál

 

 
Látogatók
Indulás: 2015-07-31
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Css
 
Egyéb kódok
 
Részletes bemutatkozás

Gondoltam ideje írni egy kicsit többet azon a rövid bemutatkozó szövegen kívül. (:

A nevem Vivien, viszont az internet világában - vagyis inkább a honlapok világában - az Ördögmanó, illetve a Manó neveket használom.
Miért is? Mert sokszor láttam, hogy jó páran használják a Vivien különböző rövidítéseit és nem akartam, hogy összetéveszthető legyek. Akartam egy nevet, ami tuti nem fut velem össze mindenhol.

Miért kezdtem bele ebbe a blogba? Egyrészt hiányzott a szerkesztés (kedves Starszz szeretlekimádlak, de kegyetlen húzás volt bezárni úgy, hogy nem vehettem meg a címeimet :() - ami most csak félkészen lapul egy másik szolgáltatónál -, másrészt pedig szerettem volna valahol leírni a gondolataimat a skóciai létemmel kapcsolatban.
Na de Skócia... hogy is történt ez? Valamikor 2015 márciusban jelentkeztem egy munkaközvetítőnél - aki külfödre követít ki -, abban reménykedve, hogy nem valószínű, hogy lesz valami. Hát de lett, hiszen április elején már hívtak is telefonon, hogy behívnának egy interjúra (ami először Szegeden lett volna, ha jól emlékszem; de mondam, hogy inkább Budapesten legyen, hiszen akkor pont ott tartózkodtam). Elmentem, felmérték a nyelvismeretem, elmondtak minden részletet, amire kiváncsi voltam és végül pár nap múlva megint hívtak, hogy van egy állás és az álláskeresőkkel foglalkozó menedzser szeretne velem beszélni. Így hát április végén meg lett a szerződéskötés és utaztam ki Skóciába, egy kis faluba - ami tényleg nagyon kicsi -, ahol az egyik hotelban kaptam munkát (egy kicsi falu, ahol két hotel van meg egy vendéglő, milyen már. :D). 5 és fél hónapig voltam kint, míg ennek a hotelnak be kellett zárnia, hisz nem volt foglalás. Jelenleg Magyarországon tartózkodom és míg itthon vagyok várom, hogy mikor nyit a hotel (persze úgy, hogy addig lesz valami munkám itthon (:).

2016 tavaszán újra kikerültem ugyanahoz a céghez, csak egy másik hotelba, amíg lejár a szerződésem náluk - ez kereken 2 hét volt. Utána kerestem másik munkát, ami kb 3 órányira helyezkedett el a kis falutól, ahol először tartózkodtam. Örültem, hogy felfedezhettem egy másik helyet, egy másik társaságot.
Így 2017 tavaszán újra munkakeresésben vagyok, hiszen a legutóbbi munkahelyemre nem vettek vissza. úgy döntöttem idén még biztosan kint szeretnék dolgozni külföldön, utána pedig tanulásra fordítanám az időt. (: Ez még a jövő zenéje (:

 

Gondoltam egy kicsit felfrissítem az "Oldal" menüpontot, ami legutoljára 2017. április 11-én volt utoljára felpörgetve. Nos, azóta volt egy munkám még Skóciában, méghozzá egy Pitlochry névre keresztelt kisvárosban, amit imádtam. Ám sajnos akkor július végén (kb 2 teljes hónap után) eljöttem onnan egyéb indokok miatt (a vendégház részéről) és végül az augusztust megint otthon töltöttem. Utána gondoltam ideje újra megpróbálnom az Euwork-ot próbaszerencse alapon és pont akkor volt pár ember egy vidámparkból interjúztatni. Ugye megkaptam pár infót a helyről: a skegnessi Butlins. Az interjú után közölték is, hogy fel is vettek és utána 2017. szeptember 9.-én 15 másik emberrel jöttünk is, hogy elkezdhessünk itt dolgozni. Nagyon eseménydús az egész, sok idegösszeomlással részemről, de még élvezem és kiderül, hogy meddig maradok (:

Frissítve: 2018.09.02.

 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.