Egy kis blog2018.06.15. 09:40, Manó
Gondoltam ideje lenne írni egy kis blogot is, hiszen a legutóbbi ilyen bejegyzés arról szólt, hogy kb idegbajt kapok...
Azóta persze valamennyire sikerült helyrebillenni. Viszont elég sok új szabály jött érvénybe az étteremben, amire azt mondom, hogy nem normális.
Kezdem ott, hogy kb másfél hónapja 3-4 naponta mindig behoznak valami új szabályt, hogy mit és hogyan csináljunk és ami teljesen logikátlan. Most kitalálták, hogy a Front of House emberek (akik ugye az ételpultban vannak és a tálcaszedők) nem mehetnek hátra a konyhába és csak egy bizonyos helyen közlekedhetünk. Hogy miért is rossz ez? Mi, pultosok, nem mehetünk hátra, ha például fel kell töltenünk a vajat, sajtokat/szalámit/sonkát (ez a három csak reggel van); nem mehetünk hátra, ha például bébiétel kell vagy fel kell töltenünk a műzlis részleget;akkor sem mehetünk hátra, ha a kenyereket kell előkészítenünk - azt is a konyhások hozzák ki arra a részre, ahol szabad járnunk. Kérdem én: miért adnak kétszer annyi munkát a konyhások nyakába?? Persze a kételyeimet elmondtam az egyik Team Leadernek - miközben áttakarítottam a Coast éttermet (mert hát a Team Diner nem igazán szeret takarítani, ha pár napra átcuccolnak) - és persze ő is furcsállta ezt az egészet; plusz mondta, hogy valami változás mindig történt, mikor mi hátramentünk. Itt monstam, hogy ez azért furcsa, mert akik általában hátramegyünk, vagyunk annyira értelmesek, hogy nem változtatunk meg pakolgatunk át dolgokat. Amugy is azért megyünk ki, ami kell (én legalábbis), a többi meg nem érdekel...
Úgyhogy igyekszem ezen átlépni és nem arra gondolni, hogy ezek idióták és semmi értelme az egésznek. Főleg, amikor az egyik szakács jön oda hozzánk, hogy ő erről a változtatásról semmit nem tud.
A másik, hogy a héten audit van az egész resorton és mindenki teljesen pánikban van. Szerda este például még a mosogatókhoz se mehettünk ki. A tegnap nem tudom hogy zajlott, mert nem dolgoztam, de szerintem ugyanez ment... Oké, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie, de attól függetlenül nem kellene ennyire rástresszelni, mert akkor több hiba jön elő, ami miatt esetleg minuszt kaphatunk. Így is rengeteg megbeszélésünk volt, tudjuk mit kell csinálnunk...
Oké, ezt így átolvasva elég egoistának tűnik, viszont tényleg hetek óta készítenek fel minket egy esetleges auditra, így tényleg úgy vagyunk vele, hogy ha jön, tudunk válaszolni a kérdésekre, figyelünk mindenre; csak nem stresszelünk rá úgy, mint a Leaderek vagy a Managerek (:
|