bescottish
Bevezető

Üdvözlök mindenkit a Be scottish nevet viselő oldalon!
Sokat gondolkoztam azon, hogy létrehozzak-e egy olyan blogot, ahol a skóciai életemről (is) írok, és végül döntésre jutottam. (: Remélem szolgálhatok néhány érdekességgel, hogy milyen lehet Skócia egy részén élni és dolgozni (:

A blog szerkesztője egy huszas éveiben járó debreceni lány, aki ugyan a legfiatalabb ezen a munkahelyen, de igyekszik mindent kihozni magából (:


 
Társalgó
 
Partnerek

Lorie | Cee | JiMin | Vivi | Dodich

 
Add le a voksod
Várjátok már a halloween-i/karácsonyi ajánlókat?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Oldal infók

Szerkesztő: Manó
Oldal témája: Blog, ajánlók
Nyitás: 2015.07.31.
Css sablonkód: a Sam and Aemy Design

 
Látogatók
Indulás: 2015-07-31
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Css

A design a Sam and Aemy Design munkája!

 
Egyéb kódok
 
Főoldal

Mi a kedvenc....

2016.01.11. 21:37, Manó
...könyved?

Gondoltam belekezdek egy topikba, amiből egy kicsit jobban is megismerhettek engem, mint a blog szerkesztőjét. Az egyik modulban leírtam, hogy imádok olvasni. Egész kicsi koromtól kezdve bele vagyok bolondulva az olvasásba - mindenevő vagyok lényegében.

A Mi a kedvenc könyved? kérdésre kapásból rávágnám azt, hogy Harry Potter, mert a Bölcsek köve volt az első könyvem 6 évesen, amit elkezdtem olvasni. Imádom az ilyen kaliberű könyveket - A burok, Narnia krónikái, Gyűrűk ura, A tizenkettek és társai -, de mivel mindenevő vagyok, így rajongok Stephen Kingért, a horrorkirályért és persze ki nem maradhat a Bridget Jones (szigorúan az első!!).

Ha alaposan megfontolom a kérdésre a választ, akkor egy egész friss (na jó 1 hónapja olvastam azt a könyvet) könyvet mondanék, mégpedig a Vivien mennyei fagylaltozója címmel rendelkezőt. Annyira aranyos és magába szippant, hogy az hihetetlen. Már régóta szemeztem ezzel a könyvvel és nem csak azért, mert szerepel benne a nevem, hanem mert már a fülszövege is magával ragadott. És a végén vannak benne fagylalt receptek!

Mondjuk lehet később más könyvet mondanék, hiszen mindig azt imádom épp olvasok - már ha éppen tényleg magába szippant. Szó szerint: olvasás közben hiába beszélnek hozzám, nem fogom meghallani. :D

Nektek mi a kedvenc könyvetek?

Új kinézet

2016.01.09. 17:53, Manó
Címkék: oldal design

Gondoltam beújítok egy kis design-t. Az előző nem volt valami hosszú életű, nem is éreztem igazán magaménak - valószínű ez sem lesz sokáig, vagy ha mégis akkor később ezt fogom majd alakítgatni. Fekete-fehérre váltottam, amiből a fejléccel még nem vagyok annyira megelégedve - habár csak egy felirat az egész. Hiányzik a rajongói oldal szerkesztése - bár kijelentettem anyámnak, hogy szeretnék címet venni és csinálni. Egész jól fogadta, úgyhogy ez már haladás. Így tegnap óta küldözgetek neki oldalakat meg infókat, hogy mi hogy mikor és miért. Teljesen izgatott vagyok.

Remélem a fekete-fehérség nem fog elriasztani senkit sem. (: Várlak továbbra is titeket a blogon (:

Esik egy kis hó és mindenki megőrül

2016.01.05. 18:07, Manó
Címkék: őrület hóesés

Tegnap leesett a(z első) hó és az emberek szó szerint megőrültek. Meg úgy minden. A közlekesés nagyjából "megáll", a boltokban meg az egész városban tumultus van. 1 perc alatt 40 ember csapódott be elém és ment előttem úgy egy csiga tempójábam és megelőzni is alig tudtam, mert ahogy kiléptem, hogy elmegyek mellette, akkor jött vagy 30 ember szemből vagy zúgott el mellettem majdnem fellökve hátulról. Szóval egy kicsit lesokkolt, hogy most mi történt hirtelen - lehet azért, mert 2 hétig otthon voltam és Debrecenben közel sincs annyi ember, mint Budapesten.

Észrevettem, hogy mióta január van (azalatt az 5 nap alatt), egyre jobban vágyom vissza Skóciába. Hiányzik a környezet, a táj, az angol (bár rengeteget fordítok és rengeteg angol videót/filmet/sorozatot nézek) meg úgy minden. Mindig is imádtam Nagy-Britanniát, mióta elkezdtem angolt tanulni, de most, hogy voltam az egyik részén, ez sokkal erősebb lett és mindinkább vágyom vissza. Őrültség lenne? (:

De addig is, míg itthon vagyok, befejezem a Gyűrűk urát. Talán más könyvbe is beletudok kezdeni, de előbb még közelebbi célt tűzök ki magam elé. :D Igazából idénre beterveztem egy kis nyelvtanulást - felfrissíteni a némettudásom (2 éve már nem beszéltem németül, így felejtettem. Néhány szót értek, de nem sokat érek vele, ha csak nyögdécselek :D) és szeretnék megtanulni portugálul - amit elkezdtem 11.-es koromban, de annyi minden összejött, hogy hanyagoltam. És ha minden jól megy, szeretnék felsőfokú nyelvizsgát angolból (még csak középfokú van, meg egy alapfokú, ami az emelt érettségivel jár, amikor meg van a 4-es) meg egy középfokú nyelvvizsgát németből - bár az utóbbit azt talán jövőre. Szeretnék több nyelvet is beszélni, szerintem már a két nemzetközi nyelvvel a legjobb kezdeni - mert az angol is és a német is olyan nyelv, amit rengetegen beszélnek és ezek olynaok, amik tárgyalóképesek stb. A portugál az inkább ilyen hobbinyelv - 2010-ben kezdődött egy brazil mánia, így belevagyok bolondulba Brazíliába, a nyelvbe - ezáltal Portugáliába is - és ha törik, ha szakad, én akkor is megtanulom a nyelvüket. Ugyan jó lenne élőben is megtapasztalni azt, ahogy beszélnek, de jelenleg önállóan kell nekiülnöm (:

Remélem sikerül elérnem a terveimet, hiszen egy része elég régre nyúlik vissza. Úgyhogy mostmár jó lenne, ha sikerülne. :D

Nektek van ilyen tervetek, amiket mindinkább vágytok teljesíteni? (:

Boldog Új Évet!

2016.01.01. 09:20, Manó

Először is szeretnék minden látogatómnak Boldog Új Évet! kívánni. (: Remélem szilveszter este buliztatok egy nagyot :D

Másodszor pedig: az elmúlt napokban sokat gondolkoztam azon, hogy írok egy ilyen legjobb pillanataim 2015- dolgot. Szóval tessék-lassák, itt is van. (:

  • Januárban túléltem egy vizsgaidőszakot - ugyan megint rohangálni kellett összevissza, mert miért is lenne minden hiperszupi.
  • Márciusban elkezdtem munkát keresni, hogyha már az egyetemmel annyira jó kapcsolatba kerültem (ah, az iróniám még a régi :D), akkor ne unatkozzak már otthon.
  • Április elején anyukám beletőrödött, hogy ha törik, ha szakad, én akkor is kifogok menni külföldre és engedte, hogy külföldi munkákat is keressek. Április végén utaztam Skóciába.
  • Április végétől október közepéig életem legjobb időszakát éltem, hiszen álmaim szigetén lehettem. Megismertem pár embert, akik őrültek, de pont ez a jó. Ezzel az őrültséggel voltunk azok, akik egy csöpp vidámságot is belevittek a vendégek napjaiba - ha mondhatom ezt így. :D Valamikor márciusban újra nyit a hotel, ahol dolgoztam és remélem az az egy hónap, amit ott leszek még, ugyanolyan lesz, mint amilyen volt - lehet stresszes lesz, de legalább olyanok vesznek majd körül, akikkel át lehet majd vészelni (:
  • Novemberben Pesten kötöttem ki nővéremnél. Ugyan jelenleg éppen nem vagyok fent (majd a hétvégén utazom fel megint), de a lényeg ugyanaz. :D Majd valószínűleg februárban hazajövök, hogy mielőtt utazok ki, még itt is tudjak lenni (:

Remélem idén is velem tartotok majd és ha újra skót felföldi leszek, ugyanúgy követni fogjátok a blogot, mint abban az időszakban, amikor Magyarországon voltam. (:

Igenis futni fogok!

2015.12.31. 13:49, Manó
Címkék: futás fogadalom

Mindenki fogad meg valamit évközben ugye? Velem is így van: szeptemberben talán eldöntöttem, hogy én igenis futni fogok, mert hát a skót koszt mellett rászoktam a mellék kajákra (valljuk be Nagy-Britanniában nem éppen a finom kajáról híresek - pláne egy magyarnak) és felszedtem pár kilócskát. Egyik szabadnap egy baránőmmel (és kollégámmal) elindultunk Glasgowba - mert hát miért üljünk a szobában és bambuljunk magunk elé - és bementünk a Sportsdirectbe, ahol meg is vettük magunk futócipőjét. Utána jöttek az esők meg fáradtak voltunk meg a többi kifogás és így ez csúszott odébb. Aztán én hazajöttem, és még akkor naaagyon jó idő volt itthon, csakhát a szervezetem éppen mást gondolt és hát ez van. :D Még mindig nem jutottam el futni, mert itthon is lett egy kis munkám és Pesten nem ismerem ki magam annyira.
Deeee úgyhiszem jövőre más lesz. Nem mondom azt, hogy már holnaptól nekikezdek futni (pláne, hogy most nincs is nálam a futócipőm, mert nekem mindenképp fel kellett cipelni Pestre), de az elhatározásom még mindig él. Edzenem kell, ha nem akarom, hogy megegyenek a zombik - ez hosszú történet :D

Nem hiszem, hogy olyan nagyon vékony leszek, mert nem gondolom magamról, hogy olyan alkat lennék (mondjuk az oviban egész vékony voltam meg 9.-ben :D), de már az is haladás, ha mondjuk azt a néhány nasit, amit magamba tömtem skótéknál, leadom. Belegondolva, hogy ebédnél és vacsoránál szinte salátán meg gyümölcsön éltem már a vége felé, az már egész tűrhető. Drukkoljatok (:

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!